Erling Rach Eylertsen

The information on registered seafarers is not in all cases complete. As new sources are studied, information on engagements and medals etc. will be added to some of the already registered seafarers.

Date of birth

January 29, 1898

Date of death

December 2, 1943Årsak: War-related shipwreck

Parents

Dagfinn & Augusta Eilertsen

Gender

Male

Nationality

Norway flaggNorway

Birthplace

Skien

Place of living

Ordingsgt 9, Skien

County

Telemark
 • Ex gratia-arkivet:

  Registernummer under krigen: London 13449, NY 19890.

  Våre falne:

  Var til sjøs på norske skip i alliert tjeneste, først på d/s Lotos som gikk ned 16. september 1940 etter torpedering; ble reddet. Arbeidet en tid på et mekanisk verksted til han dro ut igjen med d/s Fidelio som også krigsforliste. Var til slutt på d/s Bollsta. Da skipet ble bombet i senk i Bari havn i Sør-Italia, ble han truffet av en splint og døde 2. desember 1943. Gravlagt i Bari.

  Minnehallen i Stavern skriver:

  BOLLSTA lå i den framskutte allierte basen Bari i Italia med forsyninger til de allierte stridskreftene.
  2. desember 1943 ble BOLLSTA, som et av mange skip, utsatt for kraftige tyske flyangrep. BOLLSTA ble senket. Hele mannskapet kom i land, men flere av dem var hardt såret. De fikk den beste behandling som kunne skaffes, men livet til seks mann sto ikke til å redde. Den direkte årsak til at BOLLSTA sank, var at de tyske flyene hadde truffet et ammunisjons skip. Dette sprang i lufta inne mellom tettpakkede ankerliggende fartøyer. Olje og bensin fra et tankskip ble antent og spredte seg raskt over hele havnen. Et skip med giftgass sprakk og slapp løs sin farlige last. Livbåter og flåter fra 17 skip kjempet seg til land gjennom flammer og dødbringende luft. Over 1.000 mennesker satte livet til enten om bord eller senere på sykehus. De fleste var sjøfolk.

  Sources

  RA/S-3545/G/Gg

  VG Våre falne

  RA/S-3545/G/Gi/L0010