Jens Matheus Brandvold

Informasjonen om registrerte krigsseilere er ikke nødvendigvis fullstendig. Eksempelvis vil mønstringer og utmerkelser for enkelte sjøfolk bli registrert senere, ettersom nye kilder blir gjennomgått.

Født

17. mai 1909

Død

31. januar 1941Årsak: Krigsforlis

Foreldre

Juline & Jens Brandvold

Kjønn

Mann

Nasjonalitet

Norge flaggNorge

Fødested

Levanger

Bosted

Nøtterøy

Relasjon til fylke

Nord-TrøndelagVestfold

Sjøforklaring 1939 - 1945

Annet

 • Ex gratia-arkivet:

  Registreringsnummer under krigen: London 1313.

   Han tjenestegjorde i norske hæren i 1932.

  Våre falne:

  Gift 1933 i Tønsberg med Aslaug Konstanse, f. 1908 s. st. 1 barn. Seilte for de allierte på m/s Austvard. Omkom 31. januar 1941 da skipet ble senket av tyske fly vest for Donegalbukta, Irland.

  Minnehallen i Stavern skriver:

  AUSTVARD var på reise fra Lourenzo Marques til Immingham med jernmalm. 30. januar 1941 ble hun i posisjon 5415 N og 1400 W , ca 130 n. mil vest av Irland, angrepet av tysk fly. To bomber traff i babord vannlinje og tre på båt dekket. AUSTVARD sank i løpet av sju minutter. En ramponert livbåt med 16 mann kom klar av skipet før det sank, mens 12 mann ble dratt med under. Bare seks av dem kom opp igjen og klarte å komme seg opp på en flåte. Man klarte å reparere livbåten så mye at den kunne bære åtte mann. Livbåten tok på slep to flåter med folk på. Men været var dårlig, og man måtte la de to flåtene gå. Flere om bord i livbåten var i kritisk forfatning. 4. februar kom livbåten med to døde om bord inn til Dingle i Irland. De seks om bord ble brakt til sykehus, og her døde en av dem. De to flåtene ble aldri funnet. 18 nordmenn, tre briter, en finne og en estlender omkom.

   

   

  Kilder

  RA/S-3545/G/Gg

   VG Våre falne