Nils (Niels Mejner) Dragsbek (Dragsbæk)

Informasjonen om registrerte krigsseilere er ikke nødvendigvis fullstendig. Eksempelvis vil mønstringer og utmerkelser for enkelte sjøfolk bli registrert senere, ettersom nye kilder blir gjennomgått.

Født

31. juli 1908

Død

16. november 1940Årsak: Krigsforlis

Kjønn

Mann

Nasjonalitet

Danmark flaggDanmark

Bosted

Tisted, Danmark

Relasjon til fylke

Utlandet

Flåtetilhørighet

Har stillinger

Har seilt for rederi

Sjøforklaring 1939 - 1945

Annet

 • Deltok i 2. verdenskrig
 • Londonregisteret:

  Registernummer under krigen: London 69721.

  Døde av utmattelse 16. november 1941, 2 dager etter torpedering av "Havbør".

  Den danske sjømannen Nils Dragsbek kom fra Thisted, en liten by nord-vest på Jylland. Han var 32 år gammel da skipet hans MT Havbør la ut fra Cape Town med kurs for Freetown i Vest-Afrika i 1940, med 11 500 tonn råolje ombord. Nils Dragsbek var motormann om bord. 14. november ble skipet med et mannskap på 33 torpedert av den tyske ubåten U-65.
  MT Havbør kom i brann, og mannskapet måtte hoppe i sjøen. Nils Dragsbekk klarte å svømme bort til en
  flåte som fire andre hadde reddet seg på. For å komme vekk fra det brennende skipet, ble planker løsnet fra flåten til å bruke som årer. Men selv om flåten kom unna det brennende skipet, overlevde ikke Dragsbekk påkjenningene. Han var sterkt forbrent etter brannen på skipet, mistet bevisstheten og døde etter et halvannet døgn på redningsflåten. Dette var tidlig om morgenen den 16. november 1940. En dag senere bestemte de fire overlevende seg for å begrave Nils Dragsbek på havet.

  Den niende dagen ble de fire på flåten – tre fra Norge og en fra Danmark – reddet av et britisk skip som seilte forbi.

  Kilder

  RA/S-2081/F/Fe/Feb/L0008

  Rosendahl, Bjørn Tore (Red.) (2015) De var også krigsseilere. Omkomne utenlandske sjøfolk på norske skip under andre verdenskrig. Kristiansand: Stiftelsen Arkivet.

  RA/S-3545/G/Gi/L0001