Simon Svendsen

Informasjonen om registrerte krigsseilere er ikke nødvendigvis fullstendig. Eksempelvis vil mønstringer og utmerkelser for enkelte sjøfolk bli registrert senere, ettersom nye kilder blir gjennomgått.

Født

3. mai 1883

Død

21. april 1967

Kjønn

Mann

Nasjonalitet

Norge flaggNorge

Fødested

Flekkefjord

Bosted

Hidra, Flekkefjord

Relasjon til fylke

Vest-Agder

Tilknyttet mønstringsdistrikt

Har stillinger

Kjente utdannelser

Skipsførerskole

Annet

 • Deltok i 1. verdenskrig
 • Deltok i 2. verdenskrig
 • Ex gratia-arkivet:

  Registernummer under krigen: London 6836.

  Gift med (jf London-kort): Signe Svendsen.

  Femti år under Neptuns scepter, Simon Svendsen, 1952, s. 127, 138:

  Mannskapet ble sendt hjem, men Svendsen og maskinsjef Karl Thomas Tjensvold ble først tatt til fange i kapreren Widder og etterhvert sendt i en fangeleir i Frankrike. Senere sendt hjem til Norge:

  "Men reisen gikk stort sett uten vansker. I Sassnitz hadde vi to forferdelige døgn, mens vi ventet på fergen. Det var ikke mulig å skaffe hotell, og vi måtte sitte rett opp og ned på de vonde trebenkene i venteværelset. I Berlin hadde jeg fått svensk reisepass utstedt. På det stod det at vi ikke måtte bedrive propaganda i Sverige. Østersjøen var full av is, men vi kom da over, og etter grundig kroppsundersøkelse i Trelleborg gikk turen rett til Oslo.

  Den 14. februar [1941] var jeg igjen hjemme i Kirkehavn - akkurat på min mors 86-årsdag. Resten av krigen ble jeg hjemme, drev et lite gårsbruk og puslet og fisket litt. Det var lange år for meg som for alle andre som måtte gå der og se på at tyskerne spilte herrefolk i vårt eget land".

  Kilder

  RA/S-3545/G/Gg (Merk at i Ex gratia-arkivet finnes kopi av et dokument fra svenske legasjon datert februar 1941: "Sammelpass für fünf norwegicshe Seeleute, die aus Frankreich über Deutschland nach Norwegen Zurückkehren".)

  Arkivet, Krigsseilerarkivet / Privat

  Femti år under Neptuns scepter, bok av Simon Svendsen, 1952.

  Fanger.no