Ki Fong Chang

Informasjonen om registrerte krigsseilere er ikke nødvendigvis fullstendig. Eksempelvis vil mønstringer og utmerkelser for enkelte sjøfolk bli registrert senere, ettersom nye kilder blir gjennomgått.

Død

7. mars 1942Årsak: Krigsforlis

Kjønn

Mann

Nasjonalitet

Kina flaggKina

Relasjon til fylke

Utlandet

Flåtetilhørighet

Har stillinger

Har seilt for rederi

Sjøforklaring 1939 - 1945

Annet

 • Deltok i 2. verdenskrig
 • Historikk:

  Se også sjøforklaring.

  D/S WOOLGAR ble angrepet og senket av japanske fly vest for Java 7. mars 1942. Om bord var det 38 kinesere, 6 nordmenn, en fra Estland, samt tre britiske skyttere. Seks kinesere og to briter ble drept under det japanske angrepet, mens 34 kinesere og 7 europeere fikk reddet seg om bord i to livbåter.

  Etter 12 dager skilte de to livbåtene lag. I den ene var det sju europeere og 17 kinesere. Deres rekordlange livbåtseilas på 88 dager endte med at alle kineserne omkom. Det gjorde også esteren Rudolf Valb. Fem nordmenn og en brite overlevde og kom fram til Andaman Island, hvor de havnet i japansk fangenskap. To uker senere døde Jens Limkjær av sykdom.

  I den andre livbåten døde 12 av 14 før de fant land. En av de to overlevende døde få dager senere av påkjenningene fra livbåtseilasen.

  WOOLGARS kaptein Marcus Iversen forlot det synkende skipet uten å finne de øvrige overlevende. Han seilte derfor alene i en livbåt i land på Sumatra og kom her i japansk fangenskap.

  Navn på kinesisk: 張其峰

   

  Kilder

  - Hjeltnes, Guri. (1997) Handelsflåten i krig, 1939–1945. Vol. 4, Krigsseiler: Krig, hjemkomst, oppgjør.

  - Rosendahl, Bjørn Tore (Red.) (2015) De var også krigsseilere. Omkomne utenlandske sjøfolk på norske skip under andre verdenskrig.