Margaret Flørenæs

Informasjonen om registrerte krigsseilere er ikke nødvendigvis fullstendig. Eksempelvis vil mønstringer og utmerkelser for enkelte sjøfolk bli registrert senere, ettersom nye kilder blir gjennomgått.

Født

30. desember 1899

Død

1. april 1941Årsak: Krigsforlis

Kjønn

Kvinne

Nasjonalitet

Australia flaggAustralia

Fødested

Adelaide, Australia

Relasjon til fylke

UtlandetAust-Agder

Flåtetilhørighet

Tilknyttet mønstringsdistrikt

Har stillinger

Messepike

Har seilt for rederi

Sjøforklaring 1939 - 1945

Annet

 • Deltok i 2. verdenskrig
 • Londonregisteret: 

  Registernummer under krigen: London 80518.


  Fra Våre Falne:

  Gift 1940 i Singapore med Bent Johan Flørenæs, f. 1893 i Lillesand. Var messepike på M/T HIDLEFJORD. Omkom sammen med sin mann da skipet ble bombet i senk av tyske fly i St. George-kanalen, på vei fra Bermuda til Barry Roads.

  Yrke Lærerinne. Født 30.12.1899 i Adelaide, Australia. Pikenavn Smith (Smyth). Gift i Singapore 1940 med Bent Johan Flørenæs fra Vestre Moland.(Lillesand) var messepike på M/T HIDLEFJORD. Vielsen foregikk i St. Andrews-katedralen i Singapore. Bent Johan Flørenæs var maskinsjef om bord på det norske skipet MT HIDLEFJORD. Omkom sammen med sin mann da skipet ble bombet i senk av tyske fly i St.George-kanalen, på veg fra Bermuda.

  M/T HIDLEFJORD lå i konvoi utenfor Milford Haven med en last på 10.000 tonn bensin, da den ble angrepet av tyske fly. To bomber traff, og bensinlasten tok straks fyr. En intens hete oppsto, og tykk røyk la seg over hele skipet. Bare styrbords lettbåt med to mann fikk man satt på vannet. De andre sto i brann. De øvrige som oppholdt seg midtskips, hoppet i vannet, men bare to greide å nå lettbåten. Disse, sammen med en som lå og fløt i vannet, ble i løpet av en halv time tatt opp av eskorten. 29 personer omkom i flammene. 23 av disse var nordmenn.

  Kilder

  RA/S-2081/F/Fe/Fea/L0024

  Rosendahl, Bjørn Tore (Red.) (2015) De var også krigsseilere. Omkomne utenlandske sjøfolk på norske skip under andre verdenskrig. Kristiansand: Stiftelsen Arkivet.

  VG Våre Falne