Reidar Cornelius Halvorsen

Informasjonen om registrerte krigsseilere er ikke nødvendigvis fullstendig. Eksempelvis vil mønstringer og utmerkelser for enkelte sjøfolk bli registrert senere, ettersom nye kilder blir gjennomgått.

Født

14. juni 1900

Død

27. juni 1979

Foreldre

Anton Johan Halvorsen og Karen Margrethe Pedersdatter Halvorsen

Kjønn

Mann

Nasjonalitet

Norge flaggNorge

Fødested

Tromsø

Bosted

Bodø

Relasjon til fylke

Nordland

Flåtetilhørighet

Har stillinger

Annet

 • Deltok i 1. verdenskrig
 • Deltok i 2. verdenskrig
 • Londonregisteret:

  Registernummer under krigen: London 3660

  1. februar 1944: Beskikket Sersjant for 1. måned.
  1. mars 1944: Beskikket utskr. fenrik, brig. N. Overført til Liasonk.

  Privat arkiv:

  Skipene som Halvorsen forteller at han var ombord under andre verdenskrig:

  Polsk passasjerskip "Battory" fra Norge til England mai 1940.

  "Iris" fra Bergenske Dampskipsselskaps fra Storbritannia til Canada juli 1940. Halvorsen forteller at han som telegrafist deltok om vakten i radiorommet på denne overfarten. Var imidlertid ikke påmønstret skipet, men reiste som passasjer.

  Så en del av det personell tilknyttet flyvåpenet i "Little Norway" i Canada: "Vår oppgave nå var snarest mulig å komme igang med utdanning av telegrafister. Det var inngått en avtale med Nortraship om at skolen også skulle utdanne skibstelegrafister mot at Nortraship ydet økonomisk støtte til anskaffelse av all slags nødvendig laboratorieutstyr til skolen".

  Ble kalt tilbake til Storbritannia. "Omsider fikk jeg beskjed om at jeg kunne få være med "Fernmoore" tilhørende rederiet Fearnley og Eger, men jeg måtte mønstre på som telegrafist da båten ikke kunne ta passasjerer".

  "I midten av september [1943] ble vi på nytt beordret til Edinburg for å forberede invasjonen i Norge. Russerne var da på tur til Finnmark og spenningen var stor". "Vi var heldige og kom ombord i et hangard skib av escortetypen, d.v.s det var et stort australsk handelskip som var ombygget til formålet, skibet hette "Nairana". Turen til Murmansk gikk fint uten tap, men det var spennende nok".

  Se "dokumenter" for utfyllende beretning av Halvorsen om hans krigsopplevelser 1940-1945.

  Kilder

  RA/S-2081/F/Fe/Fea/L0031

  Privat arkiv avgitt til Arkivet freds- og menneskerettighetssenter