Odd E. Skøie

Informasjonen om registrerte krigsseilere er ikke nødvendigvis fullstendig. Eksempelvis vil mønstringer og utmerkelser for enkelte sjøfolk bli registrert senere, ettersom nye kilder blir gjennomgått.

Født

10. mars 1917

Død

27. desember 2018

Kjønn

Mann

Nasjonalitet

Norge flaggNorge

Fødested

Mandal

Bosted

Farsund

Relasjon til fylke

Vest-Agder

Annet

 • Deltok i 2. verdenskrig
 • Londonregisteret:

  Registernummer etter krigen: London 95973.

  Nærmeste pårørende: Signe Skøre.

  Andre kilder:

  Reiste til sjøs som dekksgutt  i 1933 med D/S"Sørlandet",tilh.Johan Bang. Var der ombord i 6 mnd og fortsatte som jungmann ombord i D/S"Svint" av Oslo,tilh.C.A.Olsen. Mønstret i 1935 ombord i Panamaregistrert tankskip "WINKLER" hvor han stod ombord til 1939. Mønstret av for å begynne på styrmannskolen i Farsund. som han var ferdig i 1940 da krigen brøt ut. Tok seg jobb ombord  i M/Aux "MAGDA",hvor han stod i ombord i 6 mnd. Deretter tok han Skipsførereksamen i 1943 i Farsund.

  Da freden kom til Norge gikk han  som styrmann ombord i "FAR" av Farsund, tilh.Jac.Salvesen og var ombord der til 1952. Fortsatte som styrmann på flere skip tilhørende A.F.Klaveness, Sig.Herlofsson og Herness Shipping, alle Oslo for deretter å fortsette hos Mosvolds rederi hvor han førte flere skip fra 1971 til han sluttet sjøen i 1980. Gift og bosatt i Farsund. Medlem av Farsund Sjømannsforening.

  Kilder

  RA/S-2081/F/Fe/Fea/L0101

  Privat arkiv avgitt til Arkivet freds- og menneskerettighetssenter.