Jørgen Kristian Tambini

Informasjonen om registrerte krigsseilere er ikke nødvendigvis fullstendig. Eksempelvis vil mønstringer og utmerkelser for enkelte sjøfolk bli registrert senere, ettersom nye kilder blir gjennomgått.

Født

17. august 1893

Død

19. april 1942

Foreldre

Angelo Tambini, Aase Knutsdatter Tambini f. Moi

Kjønn

Mann

Nasjonalitet

Norge flaggNorge

Fødested

Hornnes

Bosted

Evje

Relasjon til fylke

Aust-Agder

Tilknyttet mønstringsdistrikt

Har stillinger

Annet

 • Deltok i 2. verdenskrig
 • Jørgen Kristian Tambini omkom ved krigsforlis  med amerikanske D/S Collamer

  Jørgen Kristian Tambini var enkemann da han omkom.

  Jørgen Kristian Tambini emigrerte til Amerika 1912- var ikke hjemme i Norge siden. Ble amerikansk borger.

  Jørgen Kristian vokste opp på Fennefoss (ved Mølla) og i Lia i Hornnes. Han reiste i ung alder over til Blomkvist i USA. Her ble han gift. Han ble sjømann. Senest i 1940 var han innrullert i den amerikanske marinen. Vinteren 1942 var han ombord i eit amerikansk frakteskip, DS Collamer, som var i konvoifart til Murmansk. Denne konvoiruta til Murmansk startet opp høsten 1941. Mørket og det ekstreme været gjorde nok sitt til at de første konvoiene kom relativt uskadd fram.

  Men frampå vinteren og våren 1942 var tyske slagskip, ubåter, jagere og fly på plass i Nord-Norge for å gå til angrep på konvoiene. Det er ikke uten grunn at den farlige konvoiruten til Murmansk etter hvert fikk tilnavnet ”Selvmordsruten”.

  Collamer ble torpedert av den tyske ubåten  U-404, under ledelse av kaptein von Bulow, kl. 0630 den 5.mars 1942 utenfor kysten av Nova Scotia, Canada i posisjon 44.18 Nord og 63.10 West i rute med konvoi HX-178 fra Halifax, Nova Scotia til River Clyde i Scotland fulllastet med stykkgods.

  Skipet hadde et mannskap på 38 mann. 31 berget seg etter forliset. Men sju mann omkom. De fleste av dem, og trolig også Tambini, ble drept momentant under en kraftig eksplosjon i maskinrommet.