Øistein Johan Madsen

Informasjonen om registrerte krigsseilere er ikke nødvendigvis fullstendig. Eksempelvis vil mønstringer og utmerkelser for enkelte sjøfolk bli registrert senere, ettersom nye kilder blir gjennomgått.

Født

9. juni 1905

Kallenavn

Capt. Joh. Madsen

Kjønn

Mann

Nasjonalitet

Norge flaggNorge

Fødested

Bergen

Bosted

"Knausen", Sjoarvegen 11, Lyssand, 5211 Os

Relasjon til fylke

Hordaland/BergenUtlandet

Annet

 • Deltok i 2. verdenskrig
 • Ex gratia-arkivet:

  Registernummer under krigen: London 6578, 33873.

  Gift med (jf. London-kort): Agnethe Madsen.

  Den 15. juni 1941 mønstret Madsen på M/S Iris som skipsfører, med norsk konsulats tillatelse og siden med Nortraship's, og var om bord til krigens slutt. Iris seilte under Panama flagg i hele perioden.

  Brev fra Madsen til Direktoratet for sjømenn datert 18. september 1942:

  "Vedlagt kopi av attest for min sjøfart, undertegnet av herr skipsreder REIDAR JOHANNESEN, Wallem & Co. Bergen og Hong Kong. Herr Johannesen var under krigen NORTRASHIPS's representant for Østen med kontor i Bombay India. Tidsrummet fra avmønstring s/s Norviken 10/5.-41 til påmønstring s/s. Iris 15/6.-41, hadde undertegnede ferie og ettersyn av m/s Heron i Taikoo Dock Hongkong, og var ikke påmønstret".

  På forsiden av Ex gratia-konvolutten mangler stempel for medaljer, men det er påført skriftlig at han ble tildelt Haakon VII's Frihetsmedalje. Han skal ikke ha vært kvalifisert for Krigsmedaljen, men begrunnelse mangler.

  Kilder

  RA/S-3545/G/Gg

  Privat arkiv avgitt til Stiftelsen Arkivet