Angell Kornelius Hansen

Informasjonen om registrerte krigsseilere er ikke nødvendigvis fullstendig. Eksempelvis vil mønstringer og utmerkelser for enkelte sjøfolk bli registrert senere, ettersom nye kilder blir gjennomgått.

Født

31. desember 1912

Foreldre

Else Margit og Johan Hansen.

Kjønn

Mann

Nasjonalitet

Norge flaggNorge

Fødested

Fredrikstad

Relasjon til fylke

Østfold

Annet

 • Deltok i 2. verdenskrig
 • Ex gratia-arkivet:

  Registernummer under krigen: London 88590.

  Angel Hansen seilte i en årrekke på forskjellige båter før krigen som fyrbøter.  Blant annet fortalte han at han seilte på Spania under borgerkrigen.  Da Norge ble angrepet 9. april 1940 var han ombord i båten Sarp på Væneren.  Båten gikk med malm og kull mellom Sverige og Holland.  Han var ombord i denne båten til ca. juli 1940 da båten gikk til Greåker på verksted.  Han ble lovet hyre igjen om 5 uker, men da intet skjedde, gikk han ombord i båten Solgry som donkymann.  Båten lastet papir i Drammen og gikk til Danmark.  Grunnet vanskelige forhold ombord gikk han i l land i Danmark.

  Fra høsten 1940 til 1943 hadde han ulike jobber på sjøen og i land.  I 1942 ble han tvangssendt til Trondheim med en båt som skulle gå med kull til Tyskland.  Han skadet seg med vilje med en skipsluke på vei sørover og ble sendt hjem fra Kopervik.  Etter dette tok han seg arbeid på land.

  I 1945 var han ombord i slepebåten Fram.  Den 8. februar 1945 ble denne båten, samt 9 andre slepebåter og en bergningsbåt kapret av hjemmefronten og ført til Strømstad.  En avisartikkel i lokalavisen av 3. desember 1977 gir en nærmere beskrivelse av denne hendelsen.

  Kilder

  RA/S-3545/G/Gg.