Berte Elida Agnethe Andersen

Informasjonen om registrerte krigsseilere er ikke nødvendigvis fullstendig. Eksempelvis vil mønstringer og utmerkelser for enkelte sjøfolk bli registrert senere, ettersom nye kilder blir gjennomgått.

Født

26. august 1908

Død

12. september 1941Årsak: Krigsforlis

Foreldre

Anders & Anne Marie Andersen

Kjønn

Kvinne

Nasjonalitet

Norge flaggNorge

Fødested

Loppa

Relasjon til fylke

Finnmark

Flåtetilhørighet

Har stillinger

Lugarpike

Annet

  • Deltok i 2. verdenskrig
  • Våre Falne:

    Var ansatt i Lofoten dampskipsselskap som pike på d/s Barøy, og omkom 12. september 1941 da skipet ble senket på Vestfjorden i fart mellom Trondheim og Narvik. Gravlagt i Loppa. (Fra «Våre falne»)

    Minnehallen i Stavern skriver:

    BARØY
    gikk i rute Trondheim-Narvik. 12. september 1941 ble fartøyet angrepet av allierte fly og senket av en lufttorpedo utenfor Tranøylandet, mot Bremneset. BARØY gikk da med full signalføring og med tente dekks lys på fordekket på grunn av arbeid med dekkslasten. Båten hadde da 105 passasjerer om bord, 68 av disse var norske, resten tyskere. BARØY sank meget hurtig, og alle om bord måtte hoppe til sjøs, da det var umulig å få ut livbåtene. Rutebåten Skjerstad kom forbi. Der om bord oppdaget de at de kjørte mellom ropende mennesker som lå i vannet. Skjerstad stoppet og fikk tatt opp 19 levende og 15 døde. Vanntemperaturen lå da på 7-8 grader. Skjerstad fikk tilkalt ytterligere hjelp ved å bruke skips sirenen. Av skipets besetning på 21 menn og fem kvinner omkom 18. Det fulgte 68 norske passasjerer med skipet og ca 40 tyske soldater. Av passasjerene omkom 59, blant dem 21 kvinner og sju barn. Bare to tyske soldater overlevde.